torsdag 28. mai 2015

"Pensjonist", valp og flink Toller.

Da har Gandhi, alias Djurbergas First Ess for Super G vært hos oss i 3 uker. Inntrykket så langt er en veldig trygg og sosial valp, som sover mye mer og tyngre enn Vito gjorde som valp, og som tildels har sterke meninger om å bli stengt inne i valpebingen når det ikke passer han... Det går veldig mye bedre nå, omtrent ingen protester å spore. Han er en skikkelig godklump som liker å være sammen med meg, men som også er selvstendig nok når vi er ute. Skal bli morsomt å se hvordan han utvikler seg etterhvert. Nå er han bare en søt, trygg valpis som oppfører seg akkurat som valper skal.

Irene Hegerberg sitt bilde.

Cassie har startet sesongen med gode resultater. Hun har vært med kennelmamma Elisabeth på utstilling, og kom hjem med Cert og BIR brukshund.. Greie poenger å ta med seg til Retrievercuppen. I midten av Mai stilte vi i C spor på Fosen, hun klinka til med 10 på oppsøk, 9 i spor og 10 på felt, og en nydelig lydighet, noe som resulterte i opprykk til B spor. Vi får se hvor mye lenger vi driver det i NBF, hunden har kapasitet så det holder, det er den tobente som ikke henger med når det gjelder mengde trening... Jeg brenner for jakttrening, og hvis jeg må velge velger jeg jakttrening hver gang.. Litt synd, for Cassie har potensiale til å bli "hur god som helst", men det må faktisk trenes litt mer enn jeg gjør nå for å komme oss opp i A...

I pinsen startet Cassie på WT, hun spikret HVER markering helt nydelig, men litt lyd på en post, og ett uhell med dummy (mistet den 1 meter fra meg) kostet oss dyre poenger... hun endte på 17 plass av 75 hunder, og dro sammen 81 poeng.

Jeg er så fornøyd med den hunden.. Hun gjør sitt beste bestandig, samme hva slags gren jeg stiller i, og samme hvor lite trening hun har fått i forkant... Overhode ingen diller, hun vil bare samarbeide og gjøre rett <3.

Irene Hegerberg sitt bilde.

Cassie, mitt lille multitalent :-)

Vito har vært trent endel etter at snøen forsvant.. Han er veldig førbar og flink på trening, men vi "sliter" med rett bak etter stopp.. Det får jeg liksom ikke til å formidle til han.. Har faktisk lagt ned endel jobb på det i det siste, men vi er langt fra i mål.. Han er rågod på venstre/høyre, markeringer, felt og stort sett flink på linjer, men må jeg handle skinner det igjennom at vi har hull i utdannelsen.. Åkke som, i pinsen kostet jeg på han det som trolig er hans siste kurs. Avdeling Trondheim hadde leid inn Kicki Pilenås, og i og med at jeg hadde hørt så mye skryt om henne ble vi med. Og for en fantastisk god instruktør!! Hun gikk på deg som fører, plukket fra hverandre alt av tegn og dårlig handling og fikk med seg ALT :-) Hærlig å få 3 dager med input på handling altså! Om jeg ikke får til Vito så mye bedre enn han er nå, så er det en liten Gandhi som skal nyte godt av en bedre hundefører enn det Vito fikk i ung alder!

2 pinsedag dro vi rett fra kurs og til Lygnasæter på WT. Vito skulle debutere i EK, og selv om jeg ikke hadde allverdens med forventinger, så håpet jeg jo at vi skulle gjøre det greit.. Han overhørte ikke ETT signal på hele kurset, så jeg følte at han i alle fall var innafor det som kalles lydig ;-)

Vel, han VAR så lydig som han kunne.. Hørte på alt av stopper, men når jeg ikke klarer å få han videre ut/bak, så blir det høyre og venstre løping til vi blir brutt... Vi nullet på første posten pga dette, og da droppa vi resten av oppgaven på den posten som var en markering.. På neste dobbelt post ble det kastet en forstyrrelsesmarkering som ikke skulle hentes, den landet ca 10-15 meter fra linja, og min lille Vito kom inn med den til tross for ett ganske høylydt NEI..I etterkant ser jeg at jeg burde pekt mot dummy og sagt nei, det får jeg bare legge på erfaringskontoen.. En litt kronglete markering på samme posten spikret han, men pga av en typisk Vitobue på tur hjem missa vi 5 poeng.... De SKAL tverrsnu og ta raskeste veien hjem! Dette er noe jeg virkelig har jobbet med i mange år med Vito, men innser at jeg ikke kommer i mål med gode hjemkomster.. Han kommer hjem, rimelig kjapt også, men både jeg og ikke minst dommer ser at han ikke velger den kjappeste veien.. Ett blikk her, ett blikk der.., en bitteliten omvei.. Enkelt markeringen fikk vi 17 på, litt løping men ellers greit, og dirigeringa fikk vi FIRE poeng.. dvs dummy kom inn tilslutt, men ikke så mye å skryta av. Samme problem her også, jeg får han ikke bakover.. og når han henger seg opp der AK hadde hatt posten sin tidligere, ble det bittelitt fløyting før vi var i rett område.. Phu ;-)

Uansett hvor mye jeg trener Vito, og uansett hvor god jeg får han til å bli på bak, så kommer disse hjemkomstene bestandig til å være der.. Så da har jeg kommet til den konklusjonen at nok er nok.. Jeg har lyst til å i alle fall ha en sjanse til å hevde meg på en god dag, men med så mye poeng borte på noe jeg ikke får løst, så får jeg bruke penga mine på andre ting enn WT start med Vito.. Planen var jo å starte med han noen år til, men jeg kjenner at nå er nok nok... Det er faktisk litt vemodig å pensjonere han fra starting, for han har det siste året blitt en veldig god og lydig hund, men sånn egentlig helt greit også.. Vito skal få trene omtrent like mye som før, jeg skal forsøke å få han ennå bedre som ettersøkshund, også skal han få være superonkel, bestevenn og i det hele være med på like mye som før, bare ikke starte :-)

Etter 3 dager med kurs og så WT fikk jeg faktisk se at det er bånn i Vito også..Han var DØNN sliten.. så det på prøven også.. ikke når vi sto klare til å jobbe, men imellom postene.. Da sto han å hang som en "gammel vallak".. Ikke så rart kanskje, men likevel litt uvanlig å se at evighetsmaskina også kan bli tom..

Irene Hegerberg sitt bilde.

Mitt <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar