fredag 4. november 2011

Styrketrening...

Vito blir trent mye mentalt, men jeg syns det er vel så viktig å holde han i orden fysisk også. Ergo legger vi ned endel timer på det i uka. I og med at han er hard med seg selv, og allerede har rukket å dra på seg noen småskader, må jeg være ennå mer nøye og strukturert på hvordan jeg trener han fysisk. Etter ett par runder hos kiropraktor der det meste av låsninger har blitt løst opp, fikk jeg påminnelse om hvor viktig styrketrening faktisk er. Ikke bare kondisjons trening, men ren styrketrening. Kløv er en ting, og å dra slik at alle muskler inkl ryggmuskler blir brukt er også veldig fint. Jeg dro jo masse dekk med flatten, Vito har fått en litt mer viderutviklet utgave, nemlig kjetting :-)) Lettere å dra i terrenget med, også hopper og spretter det ikke så mye som dekk gjør.


Kjettingen er snurret sammen og festet med en strikk.


Jeg bruker kombisele, da det er mye bedre for hunden å få draget på hver side, og ikke bak på ryggen.
Jeg har strikk i både kjetting og båndet som er på hunden, for best mulig å unngå rykk. Holder sikkert med strikk kun i kjettingen.De første turene gikk jeg kun 20 minutter på grusvei, nå er vi oppe i 3 kvarter i terrenget. Helt ypperlig trening på mørke høstkvelder, da man får trent veldig mye på kort tid. Vito er i alle fall godt fornøyd etter en runde med jobbing. Prøver å få gått der det er litt bakker, så han virkelig får brukt musklene. Vekta på kjettingen vil jeg tro er mellom 5-8 kg, ikke veid,men det ligger nok rundt der.

1-2 turer i uka har det blitt de siste månedene, og i tilegg får han minst en runde på sykkel i uka der jeg har en løype på 12 km, hvorav 10 km blir syklet relativt hardt. Nå er det vel ikke så lenge før sykkelføret er over, og selv om kneet er mye bedre, er jeg veldig i tvil om jeg klarer å snørekjøre med han i vinter. Så vi får satse på at det blir sparkføret slik at kondisen ikke faller i løpet av vinteren :-)))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar