tirsdag 19. juni 2012

Jaktprøver og valp..

Dårlig med blogging, og ingen bedring i sikte fremover, det er sommer og uteliv må vite!

Forrige mandag var jeg i Oslo og hentet hjem en liten lakris - Pato. Vito er søskenbarn til Pato, og han skal være i "fosterhjem" her endel måneder, før han forhåpentligvis skal bli narkotikahund når han blir stor. Vito har vært veldig voksen, overlegen hannhund den første tiden, men nå driver han og tør opp såpass at han innimellom leker litt med valpen. Jeg rett og slett digger at han oppfører seg sånn, og ikke er bare leker villt og uhemmet, for da hadde det blitt mye mer jobb for meg. Nå styrer Vito roen inne, og Pato får også beskjed hvis han prøver å ta leker, forstyrre når han er trøtt etc - Hærlig!


Pato i himmelen når Vito tillater litt kroppslek.


Sofaen er blitt tillatt for at Vito skal komme seg litt unna.


Pato


Fredag satte jeg og Ellen kursen mot Fosen og dobbelt jaktprøve i Ak. Jeg hadde veldig lite forventninger faktisk, for det har gått litt opp og ned på trening det siste, og jeg kan faktisk ikke forvente at han går bedre på prøve enn på trening, men uansett, i år skal vi innhente prøve erfaring både jeg og Vito, så får resultatene være litt bonus.


Det var en utrolig morsom prøve, med MYE vannarbeid. De måtte over vannet hver gang de skulle i feltet, + en vanndirigering. Vito skjøtte seg utrolig bra, var rolig og stille og helt konsentret, men nok en gang er han ikke helt spontan på viltet..? Han hadde ett lynkjapt bytte der ute i sivet også, dommerne fikk det ikke med seg, men det gjorde jeg. To ender som lå rimelig nærme, og han tok opp en, ombestemte seg og tok den som lå en meter eller to unna... Ellers gjorde han prøven bra, eneste som ikke var bra var dobbeltmarkeringen, der ble det mer løping og søk enn markering, var nok vanskelig, for det var kun EN av 12 som markerte fint, og det var også dagens eneste 1. pr.Lørdagens prøveområde.

Kritikk lørdag:

Søk: Dekker dybde og bredde, blir derfor mege effektiv.

Fart og utholdenhet: Meget bra

Nese: Anvendes aktivt.

Dirigerbarhet: Vann og land dirigering løses i meget god kontakt med sin fører.

Markeringsevne: Konsentrert og målbevisst, men brister i sitt minne og må støttes av fører.

Skuddreaksjon: Ingen

Almenn oppførsel: Livlig og konsentrert

Apporteringslyst: Ønsker bedre spontanitet på flere vilt.

Apportgrep: Myke grep, fine avleveringer.

Svømmesett og arb.vilje i vann: Går villig i , svømmer effektivt.

Samarbeidsvilje: Meget bra

Hundetoleranse: Meget bra.

Sammenfattende kritikk: Labrador hannhund som i dag gjennomfører alle momentene på en effektiv måte. Brister i sin spontanitet samt minne på markeringer gir dagens premiegrad. 2 pr i dag.Trening fredags kveld.

Søndag hadde vi ett ennå mer utfordrende terreng, og jeg gledet meg skikkelig til å prøve alle momentene.


Vito startet egentlig med en null.. Dro rett over vannet og ut i feltet, og søkte opp en and på veldig kort tid.. Ble stående og stående mens han logret og tittet på meg.. jeg kommanderte apport og da er jo egentlig løpet kjørt... Hentet så en due som han faktisk byttet med en annen på tur inn.. og avsluttet med en and som jeg også måtte kommandere apport på.. Og i og med at makker hunden også hadde nullet var prøven over for oss..

Ellen og Kiska hadde sin AK deby i helga. Mye bra arbeid på lørdag men litt smårusk ga en 3 pr, søndag gjorde hun en fantastisk jobb, men gikk desverre fra vilt og det ble en 0.

Jeg er faktisk litt skuffet over akkurat dette.. Vi HAR trent jevnt med vilt hele vinter og vårsesongen, og de er stort sett helt spontane begge to.. Men den som gir seg er en dritt, og det er bare å fortsette å trene vilt, de plukker jo og apporterer fint begge to, så den lille vegringen får vi nok bort håper jeg :-)

Den dommerkommentaren jeg virkelig tok inn i hjertet var: En kraftapportør som er helt i hånd, akkurat den har vi jobbet for føler jeg!!

Også var det veldig positivt at Vito var så rolig og balansert. Begge dager var han like "enkel" å håndtere i fot og utsendelses situasjoner, og ikke en lyd hele helga :-))

Så joda, veldig mye bra, vi er på rett vei og til helga er det nye sjanser, da er det dobbelt prøve på Sunnmøre!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar