fredag 24. juni 2011

Nedtur....

Men begynner med oppturen først.. Forrige helg var jeg på Sølen med mamma som privatsjåfør. Ikke vært der siden i fjor høst, så det var på tide å sjekke status. Og med ett kne som kan bøyes litt så går det greit både å sitte i bil og bo i campingvogn. Ekstra trivelig var det at Kennel Xo hadde samling der, da fikk jeg dekket mitt sosiale behov både på dagtid og kveldstid :-))

Lørdag ble jeg kjørt ut i skogen sammen med de andre, og fikk en politimann til å leke litt med Vito med skinnet. Litt lyst å se om han engasjerer seg like mye i lek med fremmed mann som med meg. Han starter veldig ivrig, men når Petter slenger han rundt oppi lufta, faller han av/slipper skinnet. Etter dette reserverte han seg helt tydelig, og selv om han fikk han igang igjen, var det liksom ikke noe futt i han. Veldig dempet når jeg trente litt apportering med han også, han TRAVET både ut og inn, noe jeg aldri har sett den hunden gjøre. Vel hjemme i spikerteltet så jeg at han hadde store smerter. Hylte når han gikk opp i sofaen, og etterhvert ble det tydligvis værre og værre. Han fikk ikke helt lammelser i ryggen, men tydelig veldig vondt. Musklene i lårene dirret, og han hadde store problemer med å reise seg.. Skreik bare vi tok han på ryggen.. Overhode ikke trivelig. Fikk låne smertestillende av Heidi, og dagen etter var han tilsynelatende smerterfri igjen... Jeg dryppet han med Expot ett par dager før jeg dro opp, og lurte på om det kunne være bivirkninger fra dette, men litt rart at det kom såpass lenge etter påføring.

Åkke som, ettersom dette er andre gangen han har skikkelig smerteanfall i ryggen, bestilte jeg time for røngting av ryggen når jeg kom hjem. Hadde vel egentlig ingen mistanke om at det skulle være noe galt i i skjellettet, men greit å få det sjekket uansett. I dag har han vært og fotografert ryggen sin, og det var skikkelig nedtur...  Skade og forkalkninger i en ryggvirvel langt bak på ryggen.., som jeg vil tippe han fikk i høst da han hadde første runden med smerter/lammelser i bakparten. Fikk en sprøyte med Kartrofen (tror jeg det heter), og skal ha 3 sprøyter til med en ukes mellomrom. Skal lese litt mer om hva konkret denne sprøyten gjør, men det var visst for å få ned hevelser i virvelen i alle fall.

Jeg kommer vel ikke til å legge allverdens begrensninger på han fremover, men skal selvfølgelig være forsiktig (prøve i alle fall...) med brå bevegelser, høye hopp etc etc.. Det vil si jeg mest sannsynlig skrinlegger min plan om å ta han opp i NBF programmet. Det vil innebære mye belønning med ball og skinn, hoppe høye hinder, krype bl.a, og jeg vil ikke trene hunden min til å gjøre noe jeg vet kan påføre han smerter.. Da får han heller holde seg til sin opprinnelige plan om å være jakthund med blodspor som hobby. I alle fall er det tanker jeg har rukket å gjøre meg nå,

Jeg har jo hele tiden vært redd for skader på Vito, han er serdeles uforsiktig med seg selv i terrenget, men at han i så ung alder allerede har rukket å pådra seg forkalkninger i ryggen liker jeg veldig dårlig...

7 kommentarer:

 1. Å nei, nei, nei!
  Fy fader, dette var virkelig trist å høre Irene!!

  SvarSlett
 2. Trist lesing om Vito. Håper det ordner seg slik at han kan få være smertefri og få et godt og aktivt liv. For Vito sin del spiller det ingen rolle hva han får holde på med heldigvis.
  God bedring til dokker begge!!

  Mvh Evy

  SvarSlett
 3. Dette var trist som faen:( Vito kan brukes til det meste han...og han bryr deg ikke om heder og ære og laurbærkranser og sånt...han vil bruke hue og kropp:) Heldigvis kommer du til å gi han "viktige" oppgaver så han kan spare seg lommepenger til spaopphold iblandt, for det regner jeg med at han får ;)
  Vani sender masse gode tanker til han:)

  SvarSlett
 4. Nei og nei! Det sies jo at en ulykke ikke kommer alene, men dette var virkelig ikke artig å lese!!! Forkalkninger er vel det verste i det lange løp vil jeg tro. Og vi som hadde gledet oss til å se dere i NBF! God opptrening til dere begge!

  SvarSlett
 5. Nei og nei! Dette var virkelig trist å lese, Irene. Håper på bedring, så dere for et aktivt hundeliv uansett hva slags aktiviter det blir!

  SvarSlett
 6. Huff, så leit altså...:-(( Snakkes, Irene!

  SvarSlett
 7. Nei gud bedre, det her var ikke ønsket lesning :( Uff og uff. God bedring til den lille helten!
  Klem fra
  Jannicke, Tapper og MacKenzie

  SvarSlett