onsdag 8. juni 2011

I tenkeboksen.....

I helga hadde jeg besøk av Line og Rikke, som tok turen til Trøndelag for å starte dobbelt A-spor stevne i Nidaros. Jeg var med som supporter begge dager, og storkoste meg!!! Masse trivelige folk, og mange gode prestasjoner både på lydighetsbanen og i feltet. Veldig dårlig vær lørdag, der vi hadde alt fra kraftig vind/regn, sol og hagl.. Med andre ord en helt vanlig, Trøndersk forsommerdag... :-)) Søndag var det knallvær, og betraktelig tørrere å være tilskuer.

Line og Rikke gjorde masse bra, men det var litt stang ut på noen øvelser.. Er kun småtterier som skal klaffe nå før de helt store poengsummene kommer, og det gjør de!!

Vito og Rikke var som vanlig helt på nett, og Line tok med begge hundene på en god tur fredag ettermiddag. Var en lykkelig labrador som jeg omtrent så gliste når han dro ut på tur, han får masse turer selv om jeg er indisponert, men løstur med en av favoritt damene har det ikke blitt så mye av..

Gjørmebad hører med når man er på tur med tante...

Lørdag kveld fikk vi besøk av Linda og lille Mess på 5 mnd. Jeg var litt spent på om Vito i det hele tatt gadd å se på den lille tassen, for sist vi møtte en slik smårips på tur var det ikke måte på hvor overlegen han var.... Men det var visst ett uhell, for her ble det lekt og lekt og lekt på verandaen på ekte valpevis.. og joda, man kan visst kalles valp på 27 mnd også - Hærlig!!

Jeg har jo bokstavelig talt sittet på rævva i 5,5 uke nå, og da får man jaggu tid til å filosofere litt over mye og mangt.. Endel av det jeg har tenkt på er hundetrening.. Jeg digger jakttrening, men status er at jeg trener ca 80 % av tiden alene, og selv om jeg har to veldig hyggelige damer å trene med innimellom, savner jeg ett treningsmiljø!! Det er ett veldig godt treningsmiljø på brukssiden i og rundt Trondheim, med veldig trivelige og kompetente folk jeg kjenner og liker, og i helgen ble jeg vel enda mer overbevist.. Jeg kommer til å konvertere mer over til bruks. Jeg elsker å trene spor, og jeg digger å trene lydighet... og jeg savner å ha en gjeng å trene med!!

Kommer jeg til å kutte ut jakttrening? Nei, jeg gjør ikke det.. Jeg skal starte Bk i høst, og planen er fortsatt å starte AK neste sommer.. men jeg må også være realist på hvor langt vi kommer/hvor gode vi blir på høyt nivå, dvs gode i Ek....

Sykehus sjekk forrige uke viste at operasjon var vellykket (OG at jeg har veldig masse stæsj i kneet mitt...fikk se røngten bildet....) + at skinna jeg håpet skulle bli løst opp fortsatt skulle være låst i 2 uker til... Så 1 pinsedag skal jeg løsne på skinna, og jeg må vel innrømme at jeg gruer bittelitt... Etter 6 uker med kneet i låst stilling, har jeg blitt forbredt både av fastlege og operasjonslege at det kommer til å gjøre VONDT når det skal beveges igjen... Men, trøsten er at det kun er smerter, og det er det ingen som dør av. Er bare å bite tenna sammen og tvinge kneet til å bevege seg igjen :-))

4 kommentarer:

 1. Skogstrening er utrolig morsomt og gjerne med gode treningskamerater!!! Så artig at du vil bli med bruksmiljøet - vi trenger flere erfarne med oss! Så lykke til med rehabiliteringen og så håper vi snart å se deg i skogen, uten krykker og med god bevegelse i kne!!!

  SvarSlett
 2. Syns det var litt trist å lese at du har bestemmt deg for å konvertere;) Men førstår dine argumenter. Sjøl så trener jeg minst 80% alene, det er de beste treningene.dvs. innlæringene: lydighet, stadga, tegn og signaler trenes alene. Så må det trenes i mere forstyrrende miljø, før en kan være sikker på at det fungerer med masse forstyrrelse. Å så må jeg bare tilføye at det blir morsommere og morsommere jo mere utdanning en klarer å gi hunden!
  Det hjelper også på å kurse seg, slik at en lærer seg å variere treningen, og være kreativ. Det kommer med litt erfaring Irene;)) Ikke gi deg nu ;))))

  Hilsen Evy

  SvarSlett
 3. Takk for en super helg! Jeg tror du gjør et rett valg. Kjenner deg såpass godt nå at jeg føler du vil trives best med brukstreninga!

  SvarSlett
 4. Det ene utelukker ikke det andre! :) Det sosiale er også viktig, velkomme tilbake i bruks. Jeg vil gjerne trene spor med deg :)

  SvarSlett