mandag 4. juli 2011

Utstilling...

Ja da har vi altså vært på labrador utstilling...  Ikke det at Vito står for noe som helst Championat ennå, men vi må jo uansett innom utstilling HVIS det skulle bli aktuelt engang, og nå passet det fint i og med at situasjonen har vært som den har vært i sommer.. Vito har lagt på seg 2 kg siden han smelte av kneet mitt, og jeg hadde jo hørt rykter om at det kanskje var positivt med tanke på utstilling..

Dette er min personlige blogg, og da kan jeg faktisk ytre mine meninger helt fritt.. og jeg må si jeg syns det var trist å se at så mange av labradorene som ble vist frem i ringen i mine øyne var direkte overvektige... Er ikke labradoren en jakthund?? Kan ikke tenke meg at så veldig mange av de som vraltet rundt ringen der hadde holdt en halv dag på jakt engang... Er det virkelig meninga at de må være så store og tunge?? Og hvis ja.. hvorfor det? Jeg fikk på kritikken til Vito at han manglet masse... Er masse det samme som fett?? Jeg hater feite hunder, og syns det er skremmende at en jakthundrase må være så tung og ja.. feit for å gjøre det bra på utstilling.. Hadde vært utrolig morro å hatt en utstillingslabrador, og trent den så musklene spilte og sett hvilken kritikk den hadde fått... Hadde vel manglet "masse" den også kan jeg tenke meg...

Åkke som.. folk får drive som de vil, jeg skal ikke blande meg så veldig mye borti utstillings verden.. Ikke har jeg interesse og ikke har jeg noe særlig kunnskap heller, men jeg ser jo om en hund er feit eller ikke...

Vito fikk som sagt sin gule sløyfe, og det holder i massevis hvis han en gang i fremtiden skal bli så flink at det står championat og venter :-)) Han fikk skryt for kondisjon/muskler og for veldig "nice" temperement.. og ellers manglet han "masse", hadde for lite hode, for lite pels.. for steil front....i det hele tatt.. :-)) I sammenligning med de som var der og gjorde det bra kan jeg jo skjønne det med hodet.. han mangler jo 10 cm for å få samme bredde på skallen som de..hehe.. Det med pelsen er jeg helt enig i.. syns det er synd at de ikke har klart å avle med den gode, tette pelsen som mange labradorer har.., men man kan vel ikke få alt kanskje. Jeg syns faktisk jeg dro hjem med en ennå penere hund en jeg dro til utstillinga med..., og er utrolig fornøyd med at jeg har en slank, velbygget hund som kan jobbe hele dagen uten å bli noe særlig sliten!!!

Vito selv tok utstilling med stoisk ro.. Han satt ved stolen min i 3-4 timer, og gløttet på alt som skjedde rundt seg. Johanna stilte han helt ypperlig, og selv om han ikke akkurat var i ekstase inni ringen, oppførte han seg helt strålende og stilte seg opp med logrende hale og sjarmerte dommeren så godt han kunne. Bildene er tatt av Elisabeth Stene.Egentlig litt rart han ikke fikk "kritikk" for høy haleføring også..hehe

5 kommentarer:

 1. Supert at Vito fikk premiering! Da slipper dere å dra på flere utstillinger ;)

  Er helt enig med deg i alt du skriver ang. utstillingstypen. Er det ikke merkelig at det bare er labradoren(foruten om clumber spaniel som skal arbeide i et roligere tempo)som må se ut som feite beist, med overdrevne skaller og alt for korte bein for å få 1pr på utstilling??!! Blir sint, lei meg og trist når jeg ser de utstillingskapte hundene.

  Fortsatt god bedring Irene!!
  Hilsen Evy.

  SvarSlett
 2. Takk for god bedring hilsen Evy, det går saakte men sikkert fremover..

  Jeg trodde at det "bare" var labrador og rottweiler som måtte være i veldig godt hold på utstilling, men Clumper Spaniel også ja... :-((

  Her snakker vi BRUKShundraser altså.. som i utganspunktet er avlet for å jobbe hele dagen... Ja, ja.. vi skal vel bare drite i det, og være glad det er "laget" en variant som vi som vil trene hardt kan bruke!!

  SvarSlett
 3. Jeg er enig, selvsagt. Jeg har jo ei nydelig frøken selv, som neppe får mer enn gult på utstilling hun heller, slank og fin som hun er :) Når det er sagt er jeg veldig for at hunden har en riktig kropp og riktig hårlag. Det trengs også for å fungere godt i skogen hele dagen.
  Vito er vakker han og ser heldigvis ikke ut som en labrador.

  SvarSlett
 4. Hei!

  Jeg presenterer meg herved som ei (navnesøster og..) som følger bloggen din. Jeg venter for tiden i spenning på å få egen labrador valp, fra jaktlige linjer. I spenning sier jeg, for jeg vet ennå ikke om ei av de fire tispene som er født vil bli min. Men tålmodighet er en dyd, også for oss tobeinte....
  Planen er å trene jakt med denne hunden, først og fremst til konkurransebruk, men kanskje lærer jeg å jakte selv også hvem vet.
  Jeg er heller ikke utstillingsfan, og kan legge til en hunderase til som helst skal være halvfeit og trultete for å få første premie på utstilling og det er Australian Cattledog. Jeg har selv hatt en sånn, men unngikk utstilling med han. Utgangspunktet for den rasen er å være lynkjapp og utholdende for å gjete halvville kyr på beite i Australia. Kan tenke meg at disse premierte på utstilling hadde greid å smette unna ei gretten ku for n`te gang liksom, en varm sommerdag. Nei, det er ikke alltid at utstilling gjør nytte for en hunderase. Jeg synes Vito ser flott ut, absolutt som en labrador, slik den bør se ut!
  Hilsen Irene

  SvarSlett
 5. Hahahahaha.... måtte flire når jeg så det nederste bildet her. Tipper jeg kommer til å få noen slike blikk den dagen jeg stiller Ember også. "Show labbe" eiere som lurer på hva slags missfoster JEG har dratt med meg inn i ringen ;)

  SvarSlett