tirsdag 17. mai 2011

Vito servicehund..

Bortsett fra å trene ei god økt med vekter og å se Hundehviskeren på tv hver dag, må jeg innrømme at det blir lange og kjedelige dager her i stolen min... Er begrenset hvor morro det er å se på tv 15 timer om dagen liksom.. eller surfe på nettet.. Jeg bruker litt tid på Nbf kurset, men åkke som er det MANGE timer som skal slåes ihjel i en stol...

For noen dager siden mistet jeg en boks snus som jeg ikke var kar om å få tak i igjen.. Og ut fra barnebingen sin kom den gule, plukket opp og avleverte boksen helt uten noe som helst kommando.. Hmmm, kan han brukes til noe nyttig tro.. Måtte prøve alt jeg hadde liggende rundt her, pillepakker, salver, lightere, fjernkontroller, tyggispakker etc etc.. Vito bare digget det.. hentet alt pent og pyntelig og la i hånda mi. Jeg gir han ingen ting for dette, han blir så hektisk av godbiter at da tror jeg det bare hadde blitt kaos og stress. Han får ros, og tilslutt får han en gulrotbit som han kan bære litt rundt på og spise opp når han ønsker det (gulrot er vel bortimot det eneste han ikke er så veldig glad i, ergo passer det godt som "avslutningsbelønning")

Neste dag måtte jeg bare utfordre litt mer.. Jeg ba han sette seg, og la ut mange ting rundt stolen min, og pekte på det han skulle hente. Ikke noe problem faktisk, han henter i den rekkefølgen han får beskjed om, og det rett og slett lyser glede utav han når han får ros for å stappe det godt inni hånda mi :-). Nå ble han såpass ivrig i tjenesten at etter at gulrotbiten var drept og spist, så forsvant han ut i gangen og kom inn med diverse sko og sokker som han fant der... Stappet det godt inn i hånda mi og "forlangte" ros for vel utført service oppdrag..hehe. Så nå må jeg ha litt tydeligere kommando for når vi starter og når vi slutter, ellers er jeg redd for at alt av løsøre i hele huset kommer til å ende i sofaen bak meg. Ivrig i tjenesten den lille gule.

Ellers får han turer og stell av mange forskjellige folk. Det er faktisk litt vanskelig for meg å sitte her og høre og se at han får så mange forskjellige signaler og kommandoer å forholde seg til... Jeg ser at han blir forvirret og ikke bestandig forstår, men nå er jeg 100% avhengig av at andre tar seg av alt av stell, så jeg må rett og slett bare "finne" meg i at det kanskje går utover noe av det jeg har jobbet inn.. Ikke sikkert heller, kan godt være at når jeg begynner med han igjen, er han så innarbeidet på våre signaler at det ikke spiller noen rolle. Og jeg er jo kjempe,KJEMPE takknemlig for at folk rundt meg gidder å ta seg av han!!

Mandag var jeg på kontroll på sykehuset. Stingene ble fjernet, og skinna litt bedre tilpasset. Mitt håp om at det skulle løsnes litt i leddet (har til nå vært låst i 30 grader) ble derimot ikke oppfylt.. Skulle være låst i 14 dgr til, og jeg skulle ikke tråkke ned noe når jeg gikk heller ennå, men jeg kunne begynne å tråkke litt nedpå når jeg sto, for å holde balansen.. 30 mai skal jeg inn til legen som opererte meg, og DA skal det løsnes litt på skinna sånn at kneet skal begynne å bevege seg litt igjen.. Enn så lenge er det vel mange service ting jeg kan lære Vito fra stolen min..

2 kommentarer:

  1. Siden Heidi ikke klarer å legge inn en kommentar må jeg prøve - gikk det tro?

    SvarSlett
  2. Godt du har en apportgal jaktlabb nå, og godt du bor der du bor med mye hjelp rundt deg.
    Plutselig er du oppe å går igjen:)
    I mellomtiden blir vel Vito en super servicehund,:P Vi kommer plutselig på besøk igjen :)

    SvarSlett